Om Sportstugan

Om Oss

Året var 1975 när Eva Enqvist och Bertil Jonsson byggde om Caltex bensinstation i Funäsdalen till en Sport och Modebutik. Eva begav sig till kontinenten för sina inköp hos de då ledande varumärkena som t.ex. Belfe, Anba, Ellesse och Benger. Butiken var näst intill ensam i sitt slag i Sverige med att kombinera sport och konfektion. 1987 sålde Eva butiken till Marie Grinde och Peter Kjaergaard och under 30 år har nu Marie drivit butiken på egen hand.

“Jag vill att känslan i butiken ska vara mysig, vänlig och fjällmässig. Sportstugan ska vara en kontrast och ett alternativ till de stora standardiserade butikerna i och utanför städerna. Vi strävar efter att våra kunder ska hitta det mesta som de kan tänkas behöva för fjällaktiviteter under alla årstider.
Vår modeavdelning präglas av ett tidlöst och sportigt mode från kända varumärken, varav de flesta är svenska. Tanken är att när man kommer in i butiken så ska det kännas intressant och att det finns mycket att välja på. Så istället för att enbart köpa in de varor som säljer bäst, fokuserar vi på att erbjuda lite av mycket – vilket gör att butiken upplevs både färgstark och mångsidig.”

-Marie Grinde